Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Suhtaudumme vakavasti tietojesi suojaamiseen

Seuraavilla sivuilla saat tietoa henkilötietojesi keräämisestä, kun käytät verkkosivustoamme www.bernina.com ja muita sivustojamme blog.bernina.com, inspiration.bernina.com, kurse.bernina.com ja www.bernette.com (jäljempänä näistä käytetään yhteisnimitystä "verkkosivustomme" tai "sivustomme"). 

Verkkosivustomme lisäksi tarjoamme ilmaisen mobiilisovelluksen, jonka voit ladata mobiililaitteellesi. Tietoja annetaan näin ollen myös henkilötietojen keräämisestä, kun käytät "BERNINA"-mobiilisovellustamme (jäljempänä tästä käytetään nimitystä "sovellus").

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka viittaavat sinuun henkilökohtaisesti: niitä ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite ja käyttäytymistä koskevat tiedot.

Tietosuojakäytäntö muodostaa henkilötietojen käsittelyn perustan yhdessä käyttöehtojen kanssa. Käsittelemme henkilötietoja vain siihen tarkoitukseen, jota varten tiedot on siirretty.

1. Rekisterinpitäjän ja tietosuojavaltuutetun nimi ja yhteystiedot sekä palvelimen sijainti

Vastuuhenkilö EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 4 artiklan 7 kohdan mukaisesti on BERNINA International AG

BERNINA International AG
Seestraße 161
8266 Steckborn
Switzerland


Sähköpostiosoite: info@bernina.com
Puh.: +41 (0)52 762 11 11 (katso oikeudellinen ilmoitus)
 
Voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme Mr. Denkingeriin sähköpostitse osoitteessa datenschutzbeauftragter@bernina.com tai kirjoittamalla yllä mainittuun postiosoitteeseen. Jälkimmäisessä tapauksessa vastaanottajaksi on merkittävä "the Data Protection Officer".
 
Sinua koskevien tietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa voit lisäksi myös ottaa yhteyttä vastaavaan myyntiorganisaatioon: info@bernina.co.uk


BERNINA tallentaa henkilötiedot EU:n alueella sijaitseville palvelimille.

2. Henkilötietojen kerääminen ja säilytys sekä käsittelytoimien tyyppi ja käsittelyn tarkoitukset

Kun vierailet verkkosivustolla ja käytät sovellusta

Kun vierailet verkkosivustollamme, tietoa siirretään meille automaattisesti laitteesi palvelimen välityksellä. Kun käytät sovellusta, jonka kautta pääset käsiksi verkkosivustojemme bernina.com, inspiration.bernina.com ja blog.bernina.com sisältöihin, keräämme jäljempänä kuvatut henkilötiedot toimintojen sujuvan käytön mahdollistamiseksi. Kun vierailet verkkosivustollamme tai käytät sovellustamme, seuraavat tiedot kerätään ja tallennetaan väliaikaisesti lokitiedostoon ilman sinulta edellytettäviä toimenpiteitä:

  • IP-osoite
  • Pyynnön päivämäärä ja aika
  • Aikaero suhteessa Greenwichin aikaan (GMT)
  • Pyynnön sisältö (tarkka sivu)
  • Käyttötila/HTTP-tilakoodi
  • Siirretty datamäärä
  • Verkkosivusto, jolta pyyntö saatiin
  • Käytetty selain
  • Selainohjelman kieli ja versio
  • Käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä
  • Sovelluksen versio

Käsittelemme ilmoitettuja tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
 

  • Varmistaaksemme sujuvan yhteyden muodostamisen verkkosivustolle tai sovellukseen
  • Varmistaaksemme verkkosivustomme tai sovelluksen tarkoituksenmukaisen toiminnan
  • Arvioidaksemme järjestelmän turvallisuuden ja vakauden
  • Määrittääksemme oikean maan sivuston
  • Muihin hallinnollisiin tarkoituksiin 

Tiedonkäsittelyn oikeusperusta on Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen b alakohta ja f alakohta. Oikeutettu etumme syntyy yllä mainituista tiedon keräämisen tarkoituksista.
 
Lisäksi käytämme evästeitä sekä analyysipalveluja ja sosiaalisen median kirjanmerkkejä / lisäosia, kun käyt verkkosivustolla ja käytät sovellusta. Lisätietoja evästeistä ja analyysipalveluista löytyy tämän tietosuojakäytännön osioista 4. ja 5., ja sosiaalisen median kirjanmerkkeihin/laajennuksiin liittyviä lisätietoja löytyy osiosta 6. Osioissa 7. ja 8. kerrotaan YouTube-videoiden ja Google Mapsin integroimisesta.

Ota huomioon: BERNINAn verkkosivusto on tarkoitettu eri puolilla maailmaa oleville käyttäjille. Mikäli katselet selaimen tai sovelluksen kautta sisältöjä, joita ei ole tarkoitettu eurooppalaisille asiakkaille, ne eivät kuulu enää tietosuoja-asetuksen säännösten alaisuuteen. Tämä koskee erityisesti verkkosivustoja www.bernina.com ja www.bernette.com ja yhdysvaltalaisen sivuliikkeemme WeAllSew-blogia.

Muut tietojenkäsittelytoimet, kun käytät sovellusta

Kun lataat sovelluksen, tarvittavat tiedot välitetään sovelluskauppaan. Näitä ovat käyttäjänimi, sähköpostiosoite ja tilisi asiakasnumero, latausaika, maksutiedot ja laitteesi yksilöllinen tunnistenumero. Me emme voi vaikuttaa tähän tiedonkeruuseen emmekä ole vastuussa siitä. Käsittelemme tietoja vain siinä määrin kuin se on tarpeen mobiililaitteellesi ladattavaa mobiilisovellusta varten.  

Tarvitsemme myös laitteesi tunnuksen eli yksilöllisen numeron (IMEI = International Mobile Equipment Identity), verkon tilaajan yksilöllisen numeron (IMSI = International Mobile Subscriber Identity), matkapuhelinnumeron (MSISDN), MAC-osoitteen WLAN-käyttöä varten, mobiililaitteesi nimen ja sähköpostiosoitteen.

Kun kirjaudut sisään asiakasportaaliin sovelluksesta, käsittelemme seuraavat tiedot, joita sinulta vaaditaan, voidaksemme tunnistaa sinut selvästi: asiakkaan nimi ja salasana. Kun kirjaudut sisään asiakasportaaliin sovelluksesta, käsittelemme seuraavat tiedot, joita sinulta vaaditaan, voidaksemme tunnistaa sinut selvästi: asiakkaan nimi ja salasana. Henkilötietosi käsitellään pääsyn hallinnointia varten oikeutettujen etujemme mukaisesti yhdenmukaisesti yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan kanssa. Oikeutettu etu on mahdollistaa asiakasportaaliin sisäänkirjautumisesi sovelluksen välityksellä. Kun salasana on annettu, voit kirjautua sisään kosketustunnuksella/kasvojentunnistuksella (iOS) tai sormenjäljen/kasvojentunnistuksella (Android). Näitä tietoja säilytetään vain paikallisesti laitteessa eikä niitä välitetä edelleen käsittelyä varten. 

Käytettävää sovellusta varten sinun tulee siirtyä verkon toimintoihin (WLAN tai mobiiliverkko/mobiilidata) laitteestasi. Voit määrittää tämän itse laitteen asetuksista (katso "asetukset/tietosuoja"). Tätä verkkopääsyä tarvitaan, koska sovellusta voidaan käyttää vain kun laite on verkkotilassa. Tämän käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Käytämme käyttöjärjestelmän toimittajien Apple Inc:n ja Google LLC:n push-palvelua lähettääksemme sinulle viestejä (näitä kutsutaan jäljempänä viesteiksi, push-ilmoituksiksi tai push notice -ilmoituksiksi). Sovelluksen asennuksen jälkeen Apple Inc. kysyy sinulta palveluntarjoajana, sallitko viestien lähettämisen. Voit päättää, tahdotko vastaanottaa push-ilmoituksia. Jos annat suostumuksesi, Apple Inc antaa laitetunnisteen, jonka käsittelyn ainut tarkoitus on tarjota push-palvelu. Laitetunniste on salattu laitetunnus. Google LLC pitää push-ilmoituksia normaalina valtuutuksena. Kun sovellus käynnistetään ensimmäistä kertaa, Androidin Push Notification -ilmoitusten ominaisuuden permission.notifications_enabled arvoksi asetetaan TRUE (TOSI). Voit perua tämän suostumuksen sivulla, jolla on sovellusasetukset, asettamalla arvoksi FALSE (EPÄTOSI). 
Tietosi poistetaan heti kun niitä ei enää tarvita tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin. Näin ollen tietojasi säilytetään niin kauan kuin push-ilmoitusten vastaanottamisen suostumus on voimassa.
Arvioimme push-viestit tilastollisesti ja voimme näin ollen määrittää, ovatko push-ilmoitukset näkyneet ja onko niitä napsautettu. Tämän avulla voimme määrittää, mitkä push-ilmoitukset kiinnostavat vastaanottajia, jotta voimme räätälöidä tulevia ilmoituksia kaikkien tai yksittäisten vastaanottajien oletettujen mielenkiinnon kohteiden mukaan ja näin ollen lisätä kiinnostusta palveluihimme.
Voit ottaa push-ilmoitukset pois päältä milloin tahansa laitteesi asetuksista. Ohjeet ovat saatavilla seuraavista linkeistä:

Push-ilmoituksia koskeva tietojen käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. 

Sovellus sisältää geopaikannusominaisuuden (sijaintitiedot – GPS-tiedot). Tämän avulla käyttäjän sijainti voidaan osoittaa. Ohjelmisto ei lähetä tietoja minnekään, vaan ne jäävät käyttäjän laitteelle. Sijaintitiedot poistetaan 18 kuukauden kuluttua.
Käyttäjän sijaintitietojen käytön oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.
Jos sovellus ei käsittele sijaintitietoja, pääsy voidaan evätä joko mobiililaitteen koko geopaikannustoimintoon tai – mikäli vastaava käyttöjärjestelmä tukee tätä – vain suhteessa tähän sovellukseen. Aiheesta on lisätietoa täällä:

Kun käytät yhteydenottolomaketta tai otat meihin yhteyttä sähköpostitse
Koskee kaikkia mainittuja verkkosivustoja

Kun otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen välityksellä tai sähköpostitse, meille antamasi tiedot (sähköpostiosoite, nimi, puhelinnumero, osoite ja muut tiedot, jotka annat meille yhteydenottolomakkeessa) tallennetaan, jotta voimme vastata kysymyksiisi. Siltä osin kuin pyyntösi sitä edellyttää, tietoja voidaan myös siirtää BERNINA-yhtiön tytäryhtiöille tai itsenäisille markkinajärjestöille, ja nämä voivat myös käsitellä niitä. Poistamme kaikki tässä yhteydessä saadut tiedot, jos niitä ei enää tarvitse säilyttää pyyntöösi vastaamiseksi.
 
Tietojen käsittely meihin yhteydenottoa varten tehdään yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohdan perusteella vapaaehtoisesti antamasi luvan nojalla. Jos otat meihin yhteyttä sähköpostitse, tietojen käsittely tapahtuu oikeutetun etumme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti.

Kun lataat ilmaisia sisältöjä osoitteesta www.bernina.com

Tarjoamme verkkosivustollamme mahdollisuuden ladata aineistoa ilmaiseksi (esimerkiksi kirjontaohjelmiston testiversioita tai hankitun ohjelmiston päivityksiä). Ennen latauksen aloittamista sinun on täytettävä kaavake, jossa pyydetään kertomaan nimi, sähköpostiosoite, postinumero ja sijainti. Tallennamme ja jaamme nämä tiedot luvallasi vastaavalle markkinajärjestölle tai alueesi jälleenmyyjälle. Tämän käsittelyn tarkoituksena on luoda tilastotietue suoritetuista latauksista sekä BERNINA-yhtiön, vastaavan markkinajärjestön tai alueesi jälleenmyyjän mainoksista ja mainonnasta. Tämän oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta.
 
Mikäli olet tämän lisäksi antanut suostumuksesi tietojesi käyttöön uutiskirjeiden lähettämistä varten, käsittelemme tiedot suoramarkkinointitarkoituksia varten ja yhdistämme ne asiakasprofiilissa muihin tietoihin, jotka BERNINA on sinusta tallentanut. Tämän oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta.

Kun käytät blogejamme 

Jos tilaat BERNINAn-blogia tilauksen yhteydessä antamasi pakolliset tiedot (nimi, sähköpostiosoite, maa) sekä mahdolliset lisätiedot, jotka annat vapaaehtoisesti profiilisi täydentämiseksi, tallennetaan blogin tarkoituksia ja suoramarkkinatarkoituksia varten ja soveltuvilta osiin yhdistetään muihin tietoihin, joita BERNINA on tallentanut sinusta. Blogissa voit julkaista aiheita, ilmoituksia, linkkejä, kommentteja, kuvia, luonnoksia, ohjeita jne. Jos teet näin, tallennamme tiedot sisäisesti, julkaisemme toimintasi BERNINAn blogissa ja käytämme näitä toimintoja soveltuvilta osin kohdennetun sisällön tarjoamiseksi. Lisäämiesi projektien perusteella (kirjoittamiesi artikkeleiden lukumäärä, luokat, yhteistyöhön osallistuminen, artikkeleiden kuvailussa käytetyt aihetunnisteet, ensimmäinen/viimeinen syöte) pyrimme vetämään johtopäätöksiä mielenkiinnon kohteistasi ja käyttämään tätä tietoa suoramarkkinointitarkoituksiin.
 
Voit myös tilata erityisen blogin uutiskirjeemme. Blogin uutiskirjeen tapauksessa pätevät alla olevan osion "Kun tilaat uutiskirjeemme" lausunnot.
 
Blogin käyttöön tarvitaan pakollista tietoa, sillä tarvitsemme sähköpostiosoitteesi varmennusta varten, nimesi, jotta voimme määrittää sinut projektien/kommenttien kirjoittajaksi ja jotta voit saada henkilökohtaisen vastauksen meiltä, sekä maan, jotta voidaan luoda yhteys myyntiorganisaatioon. Sinulla ei ole lakisääteistä eikä sopimuksen sanelemaa velvollisuutta antaa tietoja. Blogimme käyttö on mahdollista kuitenkin vain, jos yllä kerrotut tiedot on annettu.
 
Jos tahdot jättää kommentin blogiin, roskapostitarkastus suoritetaan blogien väärinkäytön ennaltaehkäisemiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköpostiosoitteesi ja IP-osoitteesi tallennetaan ja niitä verrataan paikalliseen mustaan listaan. Käytämme lisäksi Anti Spam Bee -laajennusta roskapostin tunnistamiseksi. Tämän laajennuksen avulla voidaan lisätä näkymättömiä syöttökenttiä kommenttilomakkeeseen. Koska spambotit usein täyttävät kaikki mahdolliset kentät, näin on mahdollista määrittää, luokitellaanko kommentti roskapostiksi. Laajennus yhdistää lisäksi uudet kommentit aiempien roskapostikommenttien metadataan ja tarkistaa kommentit spämmääjien usein käyttämän sisällön varalta (linkit jne.). Kaikki yllä mainitut tarkistukset tehdään paikallisesti palvelimillamme. Mitään henkilötietoja ei välitetä kolmansille osapuolille. Kun yllä mainitut testit on tehty, kommenttisi, joka sisältää etu- ja sukunimesi, julkaistaan. Lisäksi kommentoimasi julkaisun tekijä saa ilmoituksen kommentistasi, ja se sisältää etu- ja sukunimesi.
 
Blogiin lisäämäsi kuvat tulee ensin pakata. Käytämme kuvan pakkauksessa Optimus-kuvanoptimointipalvelua, jonka tarjoaa ulkoinen palveluntarjoaja, proinity GmbH, Rümikerstrasse 60, 8409 Winterthur, Sveitsi. proinity GmbH pakkaa kuvat ja poistaa kaikki välimuistin tiedot, kun siirto on suoritettu loppuun. Palveluntarjoajan palvelimille ei jää mitään henkilötietoja. proinity GmbH käsittelee tietojasi ainoastaan BERNINAn puolesta sekä tämän ohjeiden ja näiden tietosuojatietojen mukaan.
 
Käytämme Mailjetia lähettääksemme sähköpostiviestejä blogista (esim. käyttäjätilin luomisen koodi, tiedot uudesta kommentista jne.). Mailjetia operoi Mailgun Technologies, Inc., 112 E Pecan St #1135, San Antonio, TX 78205, USA, ja olemme solmineet sen kanssa soveltuvan tietojen käsittelysopimuksen. Mailjetin tietokeskukset sijaitsevat vain EU:ssa. Mailjet prosessoi sähköpostiosoitteesi lähettääkseen sinulle sähköpostiviestejä. Mailjet kerää henkilötietoja sopimusvelvoitteidensa täyttämiseksi ja säilyttää näitä tietoja vain tarvittavan palvelujen tarjoamisajan verran. Mailjet on yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen sähköpostipalveluntarjoaja ja takaa yhteensopivuuden EU:n tietosuoja-asetusten kanssa ISO 27001 -standardin mukaisen sertifiointinsa välityksellä (https://www.mailjet.com/gdpr/mailjet-first-esp-iso-27001-and-gdpr-certified). Lisäksi Mailjet antaa lisätietoa tietosuojasta osoitteessa https://www.mailjet.com/security-privacy/

BERNINAn blogissa tapahtuvan tietojesi käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta.
 
Blogin yhteydessä kerättyjä tietoja säilytetään, kunnes suostumus perutaan.

Tutustu BERNINAn blogin käyttöehtoihin.

Kun käytät verkkokauppaamme osoitteessa inspiration.bernina.com

Jos tahdot tilata jotakin verkkokaupastamme, kaupan loppuun suorittamiseksi sinun on annettava henkilötietosi, jotta tilauksesi voidaan käsitellä (pakolliset tiedot). Tilauksen käsittelemistä varten tarvittavat tiedot on merkitty: kaikki muut tiedot ovat vapaaehtoisia. Käsittelemme antamasi tiedot tilauksen käsittelytarkoituksessa.
 
Voit myös vapaaehtoisesti luoda asiakastilin, jolloin voimme tallentaa tietosi tulevia ostoksia varten. Kun luot asiakastilin, tarjoamasi valinnaiset tiedot ja aiempien ostostesi tiedot tallennetaan, ellei lupaa peruta. Yksi eduista on, että voit ladata digitaalista sisältöä, jonka olet ostanut (esimerkiksi asiakaslehtemme digitaalisen numeron) asiakastilisi välityksellä milloin tahansa.
 
Jos tilaat painetun lehden, välitämme tietosi seuraavaan osoitteeseen: Medienwerkstatt AG, Steinackerstrasse 8, 8583 Sulgen, Sveitsi. Medienwerkstatt AG on vastuussa yksittäisten numeroiden sekä tilausjaksoon kuuluvien numeroiden lähettämisestä. Jos maksat luottokortilla tai PayPalilla, välitämme maksutietosi seuraavalle maksupalveluntarjoajalle: SIX Payment Services AG, Hardturmstrasse 201, 8021 Zürich, Sveitsi. Luottokorttitietoja säilyttää, ja ne käsittelee ainoastaan SIX Payment Services AG. BERNINA ei tallenna eikä käsittele luottokorttitietojasi. Jos päätät maksaa laskulla, laskun lähettää Medienwerkstatt AG..
 
Kaupallisia ja verotuksellisia koskevien säännösten vuoksi meidän tulee säilyttää osoite-, maksu- ja tilaustietojasi kymmenen vuoden ajan. Tietosi poistetaan, kun tietojen keräyssyy ei enää ole voimassa ja kun säilytyksen jatkamiselle ei enää ole oikeudellista perustetta. Asiakastililläsi voit muokata tai poistaa itse kaikki valinnaiset tiedot kohdista "Osoitteet" tai "Profiilitiedot". Koko asiakastilisi voidaan poistaa pyynnöstä (voit lähettää pyynnön esimerkiksi osoitteeseen info@bernina.com). Jos tahdot tietää lisää tiedoistasi ja lupasi peruuttamisen oikeuksista, tutustu tämän tietosuojakäytännön osioon 10.
 
Jos avaat asiakastilin, yhdistämme tilin avaushetkellä meille antamasi tiedot ja ostotiedot muihin tietoihin, jotka olemme tallentaneet sinusta asiakasprofiiliin. Näin toimimalla noudatamme käyttötarkoituksen rajoittamisen periaatetta ja liitämme vain tiedot, jotka on kerätty samoja käyttötarkoituksia varten (esim. mainontaan).
 
Käytämme Mailjetia lähettääksemme sähköpostiviestejä verkkokaupasta (esim. tilausvahvistukset, laskut, käyttäjätilin luomisen koodi jne.). Mailjetia operoi Mailgun Technologies, Inc., 112 E Pecan St #1135, San Antonio, TX 78205, USA, ja olemme solmineet sen kanssa soveltuvan tietojen käsittelysopimuksen. Mailjetin tietokeskukset sijaitsevat vain EU:ssa. Mailjet kerää ja käsittelee seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteesi sähköpostiviestien lähettämiseksi. Mailjet käsittelee ja tallentaa lisäksi tittelisi, etu- ja sukunimesi, laskutus- ja (jos eri) toimitusosoitteesi (katu- ja talonumero, postinumero, kaupunki, maa, osavaltio) sekä muut antamasi yrityksen nimet, jos olet antanut nämä kaikki tiedot, tilausvahvistuksen ja laskun antamista varten. Mailjet kerää henkilötietoja sopimusvelvoitteidensa täyttämiseksi ja säilyttää näitä tietoja vain tarvittavan palvelujen tarjoamisajan verran. Mailjet on yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen sähköpostipalveluntarjoaja ja takaa yhteensopivuuden EU:n tietosuoja-asetusten kanssa ISO 27001 -standardin mukaisen sertifiointinsa välityksellä (https://www.mailjet.com/gdpr/mailjet-first-esp-iso-27001-and-gdpr-certified). Lisäksi Mailjet antaa lisätietoa tietosuojasta osoitteessa https://www.mailjet.com/security-privacy/.

Sopimuksen täyttämiseen tarvittavien tietojen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen b alakohta ja kaikkien muiden tietojen kohdalla yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta (mikäli olet antanut suostumuksesi). Lisäksi käsittelemme yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti tietoja, mikäli se on tarpeen meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen turvaamiseksi, sikäli kuin rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja vapaudet, jotka edellyttävät henkilötietojen suojaa, eivät ole ensisijaisia.

Kun käytät asiakasportaaliamme ja tuotteen rekisteröintiä osoitteessa www.bernina.com

Jos tahdot käyttää asiakasportaaliamme, sinun tulee ensin rekisteröityä ja antaa sähköpostiosoitteesi ja valitsemasi salasana. Käyttäjänimi (=sähköpostiosoite) ja salattu salasana tallennetaan EU:ssa sijaitseville palvelimille Azure-pilvipalvelulla, jonka tarjoaa Microsoft Corporation, One Microsoft Way Redmond, WA 98052-6399, USA. Tätä rekisteröintiä varten käytämme kaksinkertaista vahvistusprosessia, mikä tarkoittaa, että rekisteröintisi on valmis vasta kun olet vahvistanut sen sähköpostiisi lähettämällämme koodilla. Sinun tulee antaa edellä mainitut tiedot, jotta voit käyttää asiakasportaalia. Voit antaa vapaaehtoisesti lisätietoa portaaliamme käyttämällä.
 
Asiakasportaalissamme voit tarkastella, muuttaa ja täydentää hallussamme olevia henkilötietojasi milloin tahansa. Käytämme näitä tietoja asiakastietojen hallintaan ja tarvittaessa käsitelläksemme mahdollisia takuun puitteissa tehtyjä vaatimuksia sekä kohdentaaksemme mainontaa. Voit lisäksi rekisteröidä BERNINAn tuotteesi, tilata BERNINAn uutiskirjeen ja määrittää, mitkä aiheet kiinnostavat sinua erityisesti.
 
Jos tahdot rekisteröidä tuotteen, tallennamme antamasi tiedot (sarjanumero, ostopäivämäärä, jälleenmyyjä, tuote ja muut kyselyssä olleet tiedot) ja käytämme niitä asiakastietojen hallinnointiin ja tarvittaessa antaaksemme sinulle tuotteen rekisteröimisestä koituvia etuja ja räätälöidyn mainonnan tarjoamiseksi.
 
Lisätietoja uutiskirjepalvelun käyttöön liittyvästä tietosuojasta löydät jäljempää tämän tietosuojakäytännön kohdasta "Kun tilaat uutiskirjeemme".
 
Asiakasportaalissa antamasi tiedot voidaan yhdistää muihin tietoihin, jotka olemme tallentaneet sinusta asiakasprofiilissa. Näin toimimalla noudatamme käyttötarkoituksen rajoittamisen periaatetta ja liitämme vain tiedot, jotka on kerätty samoja käyttötarkoituksia varten (esim. mainontaan). BERNINA voi antaa jälleenmyyjille, toimittajille tai palveluntarjoajille tietoa asiakasprofiilistasi, jos olet antanut siihen suostumuksesi – jonka voit perua milloin tahansa – tai jos näiden tietojen välittäminen on välttämätöntä pyyntösi käsittelyä varten. BERNINA välittää vain tarvittavat tietosi kolmansille osapuolille. Näillä kolmansilla osapuolilla on velvollisuus suojella tietojasi asianmukaisesti ja käyttää niitä lain sallimissa rajoissa.
 
Tietojesi käsittelyyn asiakasportaalin käytön yhteydessä sovelletaan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohtaa (ja sallimissasi määrin), b alakohtaa (tuotteen rekisteröinti) ja f alakohtaa (muut tapaukset; näissä tapauksessa BERNINAn oikeutetut edut koskevat suoramarkkinointia). Sinulla ei ole lakisääteistä eikä sopimuksen sanelemaa velvollisuutta antaa tietoja. Asiakasportaalin käyttö on mahdollista kuitenkin vain, jos yllä kerrotut tiedot on annettu. Kaikki tuotteen rekisteröimisestä koituvat edut voidaan hyödyntää vain, jos tuote on rekisteröity.
 
Voit poistaa asiakasportaaliin tallennetut yksilölliset tiedot milloin tahansa. Kaikki tallennetut tietosi voidaan poistaa pyydettäessä. Lisätietoja tiedonsaantioikeuksistasi ja suostumuksesi peruuttamiseen liittyvistä oikeuksistasi löydät tämän tietosuojakäytännön osiosta 10. Kaikissa muissa tapauksissa tietosi poistetaan, kun niiden keräyssyytä ei enää ole.

Kun tilaat uutiskirjeemme
Voimassa: www.bernina.com, blog.bernina.com, inspiration.bernina.com, kurse.bernina.com

Voit tilata uutiskirjeemme saadaksesi tietoa ompelun, tikkauksen ja kirjonnan uusimmista suuntauksista sekä BERNINAn houkuttelevista tarjouksista.

Kun tilaat uutiskirjeemme, käytämme kaksinkertaista vahvistusmenetelmää. Tämä tarkoittaa, että lähetämme antamaasi sähköpostiosoitteeseen sähköpostiviestin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan, että tahdot vastaanottaa uutiskirjeen. Jos et vahvista rekisteröintiä, tietosi poistetaan automaattisesti. Tallennamme lisäksi IP-osoitteesi sekä rekisteröinnin ja vahvistuksen päivämäärän ja kellonajan. Tämän menetelmän tarkoitus on vahvistaa rekisteröintisi ja tarvittaessa tutkia henkilötietojesi mahdollisia väärinkäyttötapauksia.

Sähköpostiosoitteesi lisäksi joissakin lomakkeissa nimesi ja/tai postinumerosi ovat pakollisia tietoja uutiskirjeen lähettämiseksi. Tahdomme lähettää käyttäjillemme korkealaatuisia uutiskirjeitä, jotka on muokattu näiden tarpeisiin. Jotta voimme osoittaa uutiskirjeen sinulle suoraan ja räätälöidä uutiskirjeen sinun tarpeisiisi, tarvitsemme myös nimesi ja joissakin tapauksessa postinumerosi, kun tilaat uutiskirjeen. Sinulla ei ole lakisääteistä eikä sopimuksen sanelemaa velvollisuutta antaa tietoja. Uutiskirjepalvelumme käyttö on kuitenkin mahdollista vain, jos edellä mainitut pakolliset tiedot annetaan.

Jos tilaat BERNINAn uutiskirjeen, rekisteröinnin yhteydessä antamasi tiedot (nimi, sähköpostiosoite, kiinnostuksen kohteet, postinumero ja muut tiedot tarvittaessa) tallennetaan suoramarkkinointia varten (mukaan lukien räätälöidyn sisällön tarjoaminen uutiskirjeissä ja myös BERNINAn verkkosivustolla) ja voidaan yhdistää muihin tietoihin, joita BERNINA on tallentanut sinusta.

Otathan huomioon, että käytämme uutiskirjettämme arvioidaksemme toimintaasi käyttäjänä. Tämä voidaan tehdä algoritmin avulla tai manuaalisesti. Jos napsautat uutiskirjeessä olevaa linkkiä, sinut ohjataan yhdelle verkkosivustoistamme Salesforce Marketing Cloudin palvelimen välityksellä. Salesforce Marketing Cloud arvioi eri parametrejä, esim. mitä uutiskirjeen linkkejä napsautat ja millä sivuilla vierailet. Käyttäjän käyttäytymisen arvioimiseksi yhdistämme tällä tavalla luodun datan muihin käyttäjätietoihin ja erityisesti Salesforce Marketing Cloudin evästeen välityksellä kerättyihin tietoihin. Lue lisää tämän tietosuojakäytännön osiosta 5. Salesforce.com, Inc.). Käytämme yllä mainittuja tietoja luodaksemme käyttäjäprofiilin, jotta voimme räätälöidä digitaalisen tarjontamme, kuten uutiskirjeen tai verkkosivustot mielenkiinnon kohteittesi perusteella.

Käytämme uutiskirjeiden lähettämiseksi ja tästä johtuvan käyttäjän käyttäytymisen arvioimiseksi ratkaisuja, jotka tarjoaa ulkoinen palveluntarjoaja Salesforce.com, Inc., Salesforce Tower, 415 Mission Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94105, USA. Tämän seurauksena Salesforce.com, Inc. -yrityksellä saattaa olla pääsy henkilötietoihisi. Kerätty tieto tallennetaan Salesforce.com, Inc. -yrityksen palvelimille.

Edellä mainitun Salesforce Marketing Cloudin palveluilla tehdyn käyttäjäarvioinnin lisäksi käytetään myös joitakin palveluita, jotka tarjoaa Email on Acid, 5500 Greenwood Plaza Blvd, Suite 220, Greenwood Village, CO 80111, USA. Tällöin Salesforce Marketing Cloudin tekemää käyttäjäarviointia ja tietojen keräystä/käsittelyä koskevat lausunnot pätevät myös Email on Acidin arviointi- ja seurantapalveluihin.

Lisäksi käytämme Email on Acidin palveluja testataksemme uutiskirjeen esittelyn eri sähköpostialustoilla ja eri mobiililaitteilla. Yksittäistapauksissa henkilötietojasi voidaan välittää Email on Acid -yritykselle.

Email on Acid käsittelee näitä tietoja ainoastaan BERNINAn puolesta ja tämän ohjeiden mukaan.

Käytämme uutiskirjeiden lähettämiseksi ja siihen liittyvien käyttäjien toimien arvioimiseksi lisäksi ratkaisua, jonka tarjoaa ulkoinen palveluntarjoaja MailChimp, The Rocket Science Group, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA. Tämän seurauksena MailChimp-yrityksellä saattaa olla pääsy henkilötietoihisi.

Edellä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta tai, siinä määrin kun suostumusta ei ole annettu yksittäisissä tapauksissa, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

Voit perua suostumuksesi uutiskirjeen vastaanottamiseen ja lakkauttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa. Voit ilmoittaa suostumuksesi perumisesta napsauttamalla kussakin uutiskirjeessä annettua linkkiä, lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen info@bernina.com tai lähettämällä viestin yhteystiedoissa annettuun osoitteeseen. Tämä koskee myös kaupallisen käytön vastustusta siinä tapauksessa, ettet ole antanut suostumustasi uutiskirjeiden lähettämiselle.

Tämän aiheen yhteydessä kerättyjä tietoja säilytetään, kunnes suostumus perutaan.

3. Palveluntarjoajien käyttö, tietojen ilmoittaminen

BERNINA käyttää valikoituja ulkoisia palveluntarjoajia verkkosivustomme tukea ja hallinnollisia toimintoja varten. Näillä palveluntarjoajilla saattaa ajoittain olla pääsy henkilötietoihisi. Palveluntarjoaja käsittelee tietojasi ainoastaan BERNINAn puolesta ja tämän ohjeiden mukaan sekä tämän tietosuojakäytännön ja sovellettavien lakien puitteissa.

Käytämme tällä hetkellä seuraavia palveluntarjoajia:
 

Kumppani Osoite Palvelut
CSS Computer-Systems-Support GmbH Landstrasser Hauptstrasse 167, 1030 Wien, Itävalta Toteutuskumppani
www.bernina.com ja CRM
Kentico software s.r.o. Nové sady 996/25, 602 00 Brno, Tšekki www.bernina.com-sivuston järjest-elmäntarjoaja
internex GmbH Lagerstrasse 15, 3950 Gmünd, Itävalta Hostingpalvelun tarjoaja sivustoilla bernina.com, blog.bernina.com ja inspiration.bernina.com
colada ag Mühlenstrasse 26, 8200 Schaffhausen, Sveitsi Kurssien hallinnointi
BERNINA Creative Center kautta kurse.bernina.com 
edudip GmbH Jülicher Str. 306, 52070 Aachen, Saksa Verkkokurssien toteutus webinaarina. Ilmoittautuminen osoitteessa kurse.bernina.com
Inpsyde GmbH Mutzer Heide 3, 51467 Bergisch Gladbach, Saksa Toteutuskumppani
blog.bernina.com ja inspiration.bernina.com
proinity GmbH Rümikerstrasse 60,
8409 Winterthur, Sveitsi
Kuvanpakkaus
blog.bernina.com ja inspiration.bernina.com
Mailgun Technologies, Inc. 112 E Pecan St #1135, San Antonio, TX 78205, USA Järjestelmäviestien lähetys osoitteista blog.bernina.com ja inspiration.bernina.com
Zeta Global Deutschland GmbH Leonrodstrasse 52, 80636 München, Saksa Käyttäjäprofilointi liidien luontia varten osoitteissa www.bernina.com ja blog.bernina.com
Microsoft Corporation One, Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA CRM:n +
pilvipalvelujen (Azure) järjestelmäntarjoaja
Online Consulting AG Weststrasse 38, 9500 Wil, Sveitsi CRM-toteutuskumppani
Salesforce.com, Inc. Salesforce Tower, 415 Mission Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94105, USA Markkinointiratkaisujärjestelmän tarjoaja (sähköpostimarkkinointi ja markkinointiviestien lähetys älypuhelimiin)
Email On Acid 5500 Greenwood Plaza Blvd, Suite 220, Greenwood Village, CO 80111, USA Uutiskirjeen testit ja analyysit
nexum ag Vogelsanger Strasse 321a, 50827 Köln, Saksa Salesforce Marketing Cloudin toteutuskumppani
Bryj Technologies, Inc. 5 Third Street, Suite 520, San Francisco, CA 94103, USA BERNINA-mobiilisovelluksen toteutuskumppani ja järjestelmäntarjoaja
Digital River GmbH Scheidtweilerstr. 4, 50933 Köln, Saksa Ohjelmistotuotteiden myynti osoitteessa www.bernina.com
SECONDRED Newmedia GmbH Peterstrasse 5, 99084 Erfurt, Saksa Markkinointipalvelut, toteutuskumppani www.bernette.com
Hetzner Online GmbH Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Saksa bernette.com hostingpalvelun tarjoaja
medienwerkstatt ag Steinackerstrasse 8, 8583 Sulgen, Sveitsi Ideoita sisältävän asiakaslehden käsittely
SIX Payment Services AG Hardturmstrasse 201, 8021 Zürich, Sveitsi Maksupalvelut luottokortin ja PayPalin välityksellä osoitteessa inspiration.bernina.com
Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA Eri markkinointipalvelut kaikilla verkkosivustoilla, katso osiot 5, 7 ja 8
Facebook Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA Yksilöityjen mainosten näyttäminen Facebookissa ja Instagramissa osoitteessa www.bernina.com luotujen käyttötietojen perusteella
Wingify Software Private Limited 14th Floor, KLJ Tower North, Netaji Subhash Place, Pitam Pura, Delhi 110034, Intia A/B-testit osoitteessa www.bernina.com



Henkilötietojasi siirretään muille kolmansille osapuolille vain siltä osin kuin siirrosta on ilmoitettu tässä tietosuojakäytännössä ja käsittelyn lainmukaisuus täyttää jonkin seuraavista ehdoista:

  • Olet antanut nimenomaisen suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohdan mukaisesti
  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti luovutusta edellytetään oikeudellisten vaateiden osoittamiseksi, harjoittamiseksi tai puolustamiseksi tai verkkosivustomme tai sovelluksen toimittamiseksi, kun ei ole olemassa syytä uskoa, että sinulla olisi ylitsepääsemätön oikeutettu etu olla luovuttamatta tietojasi
  • Siinä tapauksessa, että luovutus on oikeudellinen velvoite yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen c alakohdan mukaisesti
  • Laki sallii luovutuksen, ja luovutusta edellytetään kanssasi vallitsevan sopimussuhteen täyttämiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen b alakohdan mukaisesti

4. Evästeet

BERNINA käyttää evästeitä tällä verkkosivustolla tai sovelluksessa. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi (kuten Internet Explorer ja Mozilla Firefox) tallentavat tietokoneesi kovalevylle tai jotka sovelluksesi tallentavat mobiililaitteesi laitemuistiin, ja jotka mahdollistavat tietyn tiedon kulkevan meille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kykenisimme välittömästi määrittämään henkilöllisyytesi.
 
Evästeiden käytön avulla voit hyödyntää verkkosivustomme ja sovelluksemme tarjontaa tehokkaammin. Käytämme niin kutsuttuja istuntoevästeitä tunnistaaksemme, että olet jo käynyt verkkosivustomme tai sovelluksemme yksittäisillä sivuilla. Nämä evästeet poistetaan automaattisesti heti kun lähdet sivustoltamme tai sovelluksestamme.
 
Käytämme lisäksi väliaikaisia evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Nämä evästeet tallennetaan vain tietyksi ajaksi laitteellesi. Mikäli palaat sivustollemme tai sovellukseemme käyttääksesi palvelujamme, sivustomme tunnistaa sinut palaavaksi kävijäksi ja muistaa, mitä kirjoitit ja mitä valintoja teit: näin sinun ei tarvitse tehdä niitä uudelleen.
 
Käytämme evästeitä lisäksi kerätäksemme tilastotietoja sivustomme tai sovelluksemme käytöstä ja arvioidaksemme sivustoamme voidaksemme optimoida verkkosivustomme ja sovelluksemme sinulle (tutustu tämän tietosuojakäytännön osioihin 5 ja 6). Kun vierailet sivustollamme tai sovelluksessamme uudelleen, sivusto kykenee evästeiden avulla tunnistamaan, että olet käynyt sivustollamme aiemminkin. Nämä evästeet poistetaan automaattisesti määritetyn ajan kuluttua.
 
Evästeiden välityksellä käsittelemämme tiedot ovat meille välttämättömiä, sillä niiden avulla suojaamme oikeutetut etumme yllä mainittuihin tarkoituksiin sekä kolmansien osapuolten oikeutetut edut yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti.
Voit määrittää selainasetuksesi tai mobiilikäyttöjärjestelmäsi ja sovelluksen asetukset toivomallasi tavalla ja voit myös esimerkiksi kieltäytyä vastaanottamasta kolmannen osapuolen evästeitä tai kaikkia evästeitä. Jos estät evästeiden käytön, et voi välttämättä käyttää tämän sivuston tai sovelluksen kaikkia ominaisuuksia.
 
Evästeiden käytön oikeusperuste on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohdan mukaisesti. Teknisesti välttämättömiä evästeitä käytetään yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan perusteella.

Lisätietoja eri verkkosivustoilla käyttämistämme evästeistä löydät evästeluettelostamme:

5. Verkko- ja sovellusanalyysi

Google Analytics
Koskee kaikkia mainittuja verkkosivustoja

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -työkalua. Se on verkkoanalyysipalvelu, jonka tarjoaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Käytämme Google Analytics -työkalua voidaksemme taata sivustomme tarpeisiin perustuvan rakenteen ja jatkuvan optimoinnin. Tahdomme sen lisäksi saada selville verkkosivustomme käytön tilastotietoja voidaksemme optimoida tarjontaamme sinulle. Tämän oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta. 

Google Analytics käyttää evästeitä: ne ovat tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja joiden avulla voit käyttää analysoitavaa verkkosivustoa. Evästeen aikaansaamat, verkkosivustomme käyttöäsi koskevat tiedot välitetään Yhdysvalloissa olevalle Googlen palvelimelle, jossa niitä myös säilytetään. Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -työkalua "_anonymizeIp()“ -toiminnon avulla. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteet käsitellään lyhyemmässä muodossa, jolloin niitä ei voida yhdistää henkilöön. Siltä osin kuin sinusta kerätyissä tiedoissa on viittauksia henkilöllisyyteesi, kyseiset tiedot poissuljetaan välittömästi ja henkilötietosi poistetaan heti. Googlella on palvelinkeskuksia kaikkialla maailmassa (Euroopan unionin: n sisällä ja ulkopuolella, USA). Emme tiedä, lähettääkö Google tietosi Euroopan unionin tai Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevalle palvelimelle.
 
Google käyttää kyseisiä tietoja BERNINA-yrityksen puolesta analysoidakseen BERNINA-verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen verkkosivuston toimintaraportteja ja tarjotakseen verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyviä lisäpalveluja (näihin kuuluvat näyttömainonnan toiminnot, kuten uudelleenmarkkinointi, Googlen näyttöverkon näyttökertojen raportit, DoubleClick Campaign Managerin integraatio tai Google Analytics -palvelun raportit kohderyhmätietojen mukaan tarjotuista palveluista).
 
Google saattaa joissakin olosuhteissa analysoida tapojasi käyttää eri päätelaitteita (kuten tietokonetta, älypuhelinta ja tablettia) ja arvioida ne BERNINA-yritykselle niin sanottujen laitteiden välisten toimintojen avulla. Tätä tarkoitusta varten Google saattaa liittää vastaavien päätelaitteiden luomat tiedot kohdennettua mainontaa varten muiden vastaavien tietojen ja Google-tilin tietojen kanssa, mikäli sinulla on Google-tili ja asetuksesi sallivat Googlen yhdistävän selaushistoriasi Google-tiliin ja käyttävän Google-tilin tietoja saamasi mainonnan kohdentamiseksi.
 
Voit estää Google Analyticsin evästeiden tallentamisen tietokoneellesi selaimesi evästeasetuksista. Otathan kuitenkin huomioon, että mikäli teet sen, et voi välttämättä käyttää verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia. Otathan kuitenkin huomioon, että mikäli teet sen, et voi välttämättä käyttää verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia. Voit myös estää Googlea keräämästä ja käsittelemästä tietoja, jotka eväste on luonut verkkosivuston käytöstäsi (mukaan lukien IP-osoite) lataamalla ja asentamalla selaimen lisäosan, joka on saatavilla seuraavasta osoitteesta: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
 
Vaihtoehtona selaimen lisäosiin tai mobiililaitteiden selaimiin voit napsauttaa seuraavaa linkkiä asettaaksesi estoevästeen, joka estää Google Analyticsin tiedon keräyksen tältä verkkosivustolta tulevaisuudessa (tämä estoeväste toimii vain tässä selaimessa ja verkkotunnuksessa. Jos poistat evästeesi tässä selaimessa, sinun on napsautettava tätä linkkiä uudestaan): Napsauta tästä estoevästeen asettamiseksi.
 
Kolmannen osapuolen tiedot: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, käyttöehdot: https://www.google.com/analytics/terms/fi.html, tietosuojan yleiskatsaus: https://support.google.com/analytics/answer/6004245, sekä tietosuojakäytäntö: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=fi.

DoubleClick by Google
Koskee kaikkia mainittuja verkkosivustoja

Tämä verkkosivusto hyödyntää DoubleClick by Google -verkkomarkkinointityökalua. Se kuuluu seuraavalle: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, ("Google"). DoubleClick käyttää evästeitä näyttääkseen käyttäjille oleellisia mainoksia, parantaakseen mainoskampanjoiden tehokkuusraportteja tai estääkseen käyttäjää näkemästä samat mainokset monta kertaa. Google käyttää evästetunnistetta määrittääkseen, mitkä mainokset näkyvät missäkin selaimessa, jolloin se voi estää niiden näkymisen monta kertaa. DoubleClick käyttää lisäksi evästeiden tunnisteita havaitakseen niin sanotut muunnokset, jotka liittyvät mainospyyntöihin. Näin tapahtuu, jos käyttäjä näkee DoubleClick-mainoksen ja vierailee myöhemmin mainostajan verkkosivustolla saman selaimen välityksellä ja ostaa sitten jotakin. Googlen mukaan DoubleClick-evästeet eivät sisällä henkilötietoja.
 
Käytettyjen markkinointityökalujen vuoksi selaimesi luo automaattisesti suoran yhteyden Googlen palvelimiin. Emme hallitse tämän Googlen työkalun käytön välityksellä kerättyjen tietojen jatkuvaa käyttöä ja laajuutta, joten annamme sinulle tietoja parhaan tietämyksemme mukaan: lisäämällä DoubleClickin Google saa tietää, että olet siirtynyt verkkosivustomme vastaavaan osaan tai napsauttanut mainostamme. Jos olet kirjautunut Googlen palveluun, Google voi yhdistää vierailun tiliisi. Vaikket olisikaan rekisteröitynyt Googleen tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että palveluntarjoaja voi kuitenkin tunnistaa ja tallentaa IP-osoitteesi. Googlella on palvelinkeskuksia kaikkialla maailmassa (Euroopan unionin: n sisällä ja ulkopuolella, USA). Emme tiedä, lähettääkö Google tietosi Euroopan unionin tai Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevalle palvelimelle.
 
Voit estää tähän jäljityskeinoon osallistumisen eri tavoin: a) voit muuttaa selainohjelmistosi asetuksia. Kun torjut kolmannen osapuolen evästeet, et saa mainoksia kolmansilta osapuolilta; (b) voit ottaa muunnosseurantaevästeet pois käytöstä asettamalla selaimesi estämään evästeet verkko-osoitteesta www.googleadservices.com, https://adssettings.google.com/anonymous?hl=fi, Kun poistat evästeesi, poistat myös tämän asetuksen ; (c) Kun otat pois käytöstä kiinnostukseen perustuvat mainokset palveluntarjoajilta, jotka kuuluvat itsesääntelevään "About Ads" -kampanjaan käyttämällä linkkiä https://www.aboutads.info/choices, Tämä asetus poistetaan, kun poistat evästeet. (d) Kun otat ne pysyvästi pois käytöstä Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome -selaimissasi linkistä https://www.google.com/settings/ads/plugin. On syytä korostaa, että tässä tapauksessa et voi käyttää tämän tarjouksen kaikkia ominaisuuksia.
 
Tietojesi käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 1 artiklan, 1 virkkeen f alakohta. Lisätietoja DoubleClick by Google -työkalusta on saatavilla osoitteesta https://www.google.de/doubleclick ja http://support.google.com/adsense/answer/2839090, Googlen tietosuojakäytännöstä on tietoa osoitteessa: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=fi. Voit myös käydä Network Advertising Initiative (NAI) -aloitteen verkkosivustolla osoitteessa https://www.networkadvertising.org.

Google Tag Manager
Koskee kaikkia mainittuja verkkosivustoja

BERNINA käyttää Google Tag Manager -palvelua, jonka tarjoaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Tämän palvelun välityksellä verkkosivuston tageja (tagit ovat pieniä verkkosivuston koodielementtejä, joita käytetään muun muassa liikenteen ja vierailijoiden käyttäytymisen mittaamiseksi) voidaan hallinnoida yhden käyttöliittymän välityksellä. Itse Google Tag Manager (joka käyttää yksittäisiä tageja) on evästeetön alue. Google Tag Manager ei kerää henkilötietoja. Sen ainut tarkoitus on käynnistää eli triggeröidä muita tageja, jotka voivat puolestaan tallentaa tietoja. Google Tag Manager ei kuitenkaan pääse käsiksi näihin tietoihin. Jos se otetaan pois käytöstä verkkoalueen tai evästeen tasolla, se pysyy voimassa kaikkien Google Tag Managerin avulla käytettyjen seurantatagien kohdalla.
 
Tiedot osiossa 5. "Google Analytics" koskien Googlea ulkoisena palveluntarjoajana pysyvät voimassa soveltuvin osin.

Bryj Technologies, Inc.
Koskee BERNINA-sovellusta

Sovelluksemme ja verkkosivustomme hyödyntävät Bryj Technologies. Se on verkkoanalyysipalvelu, jonka tarjoaa Bryj Technologies, 5 Third Street, Suite 520, San Francisco, CA 94103, USA („Bryj“). Käytämme FollowAnalytics-työkalua voidaksemme taata sivustomme tarpeisiin perustuvan rakenteen ja jatkuvan optimoinnin ja tallentaaksemme verkkosivustomme käytön analyyttisesti voidaksemme optimoida palvelumme sinulle. Tämän oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta, kunhan ja siinä määrin kun suostumus on annettu. Muuten oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta. Kun lataat sovelluksen Googlen ja Applen sovelluskaupasta, nämä siirtävät anonyymia tietoa FollowAnalyticsille. 

Bryj kerää henkilötietoja sopimusvelvoitteidensa täyttämiseksi ja säilyttää näitä tietoja vain tarvittavan palvelujen tarjoamisajan verran. Olemme solmineet tilausten käsittelysopimuksen FOLLOW-APPSin kanssa.

Voit määrittää tietojen keruun ja tallennuksen laajuuden, kun annat suostumuksesi "suorituskykyevästeiden" käyttöön. Voit muuttaa tätä asetusta milloin tahansa "evästeluettelo"-sivulta (vrt. kohta 4 "Evästeet"). 

Jos olet antanut suostumuksesi "suorituskykyevästeille", Bryj kerää seuraavat tiedot:

  • Laitetunnus
  • Sovelluksen tunnus
  • Push Token
  • Ilmoitusten valtuutustila
  • SDK-alusta
  • Julkinen avain
  • Todennussalaisuus
  • Laitteen tyyppi
  • Sovellusversio ja valmistusnumero
  • Maakoodi
  • Laitteen malli
  • Kieli
  • Mobiiliverkkokoodi
  • Mobiiliyhteyden maakoodi
  • Aikavyöhyke
  • Aikavyöhykkeen nimi
  • Käyttöjärjestelmäversio
  • Onko laite jailbroken-murrettu
  • Käyttöliittymän kieli
  • SDK-versio
  • Istunnon aikakatkaisu
  • … 

Jos vastustat suorituskykyevästeiden tallennusta, FollowAnalytics kerää kuitenkin seuraavat tiedot (minimaalinen tiedonkeruu):

  • Laitetunnus
  • Sovelluksen tunnus
  • Push Token
  • Ilmoitusten valtuutustila
  • SDK-alusta
  • Julkinen avain
  • Todennussalaisuus

Bryj käyttää tätä tietoa puolestamme arvioidakseen sovelluksen/verkkosivuston käyttöäsi, täyttääkseen raportteja sovelluksen/verkkosivuston toiminnasta ja tarjotakseen muita palveluja, jotka liittyvät sovelluksen/verkkosivuston käyttöön.

Tietoa kolmannesta palveluntarjoajasta: Bryj, 5 Third Street, Suite 520, San Francisco, CA 94103, USA, tietosuojakäytäntö: https://followanalytics.com/privacy/.

Sosiaalisen median lisäosat osoitteissa www.bernina.com ja blog.bernina.com
 
Yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti käytämme sosiaalisen Pinterest-verkoston sosiaalisen median lisäosia blogimme artikkelisivuilla lisätäksemme tietoisuutta BERNINA-merkistä ja jotta käyttäjämme voisivat jakaa sisältöä ystävilleen ja tuttavilleen. Mainonnan perimmäisen tarkoituksen katsotaan perustuvan oikeutettuun etuun yleisen tietosuoja-asetuksen puitteissa.
 
Jos menet sivulle, joka sisältää Pinterestin sosiaalisen median lisäosan, mitään henkilötietoja ei siirretä aluksi Pinterestille. Luot yhteyden Pinterestin palvelimeen vasta kun napsautat Pinterestin lisäosan palveluntarjoajan sosiaalisen median painiketta. Kun yhteys Pinterestin palvelimeen on luotu, lokitiedot siirretään Pinterestille. Nämä lokitiedot voivat sisältää IP-osoitteesi, niiden sivustojen osoitteen, joilla olet vieraillut ja jotka sisältävät Pinterestin ominaisuuksia, selaimen tyypin ja asetukset, pyynnön päivämäärän ja ajan sekä Pinterestin ja evästeiden käyttötapasi. Näin ollen henkilötietojasi voidaan siirtää Pinterestille ja tallentaa (mahdollisesti Yhdysvalloissa).
 
Me emme hallitse kerättyjä tietoja ja tiedonkäsittelyoperaatioita, emmekä ole tietoisia Pinterestin keräämien tietojen täydestä laajuudesta, käsittelyn tarkoituksista tai säilytysajoista. Meillä ei ole lisäksi tietoa Pinterestin keräämien tietojen poistosta. Pinterest takaa tietosuojaa vastaavien toimenpiteiden vastuullisuuden.
 
Pinterest tallentaa sinusta kerätyt tiedot käyttäjäprofiilina ja käyttää niitä mainontaan, markkinatutkimukseen ja/tai kohdennettuun verkkosivustosuunnitteluun. Kyseinen arviointi suoritetaan erityisesti (myös käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet sisään) kysyntäperusteisen mainonnan esittämiseksi sekä muiden Pinterestin käyttäjien informoimiseksi verkkosivuston tai sovelluksen toiminnastasi. Sinulla on oikeus vastustaa tämän käyttäjäprofiilin luomista, ja sinun on otettava yhteyttä Pinterestiin oikeuden harjoittamiseksi.
 
Tiedonsiirto tapahtuu riippumatta siitä, onko sinulla Pinterest-tili ja oletko kirjautuneena sisään. Jos olet kirjautuneena sisään Pinterestiin, keräämämme tietosi liitetään suoraan Pinterest-tiliisi. Jos painat painiketta ja esimerkiksi sivulinkkiä, Pinterest tallentaa tämän tiedon käyttäjätilillesi ja kertoo tästä yhteyshenkilöillesi julkisesti.
 
Jos haluat lisätietoja tietojen keräyksen tarkoituksesta ja laajuudesta ja käsittelystä Pinterestillä, tutustu Pinterestin tietosuojakäytäntöön, jonka linkki on alla. Löydät sieltä lisäksi lisätietoja oikeuksistasi ja asetusvaihtoehdoistasi yksityisyyteesi liittyen:
 
Pinterest Europe Ltd. Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ireland, https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.

7. YouTube-videoiden lisäys

Koskee www.bernina.com, blog.bernina.com ja www.bernette.com

Olemme lisänneet verkkosivustollemme tai sovellukseemme YouTube-videoilta yritykseltä YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA ("YouTube"). Ne on tallennettu osoitteeseen https://www.youtube.com ja ne voidaan suoratoistaa suoraan sivustoltamme tai sovelluksessa. YouTube-videot on lisätty varmistamaan miellyttävä verkkosivustomme tai sovelluksemme käyttökokemus. Tämän oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

Verkkosivustomme ja sovelluksemme YouTube-videot on upotettu tehostetussa yksityisyyden tilassa, mikä tarkoittaa, että sinusta ei käyttäjänä siirretä mitään tietoja Youtubelle, mikäli et toista videoita. Seuraavat tiedot välitetään YouTubelle vasta kun toistat videon. Emme voi tehdä mitään tälle tiedonsiirrolle.
 
Videota toistettaessa YouTube vastaanottaa tiedot, joista ilmenee, että olet päässyt verkkosivustomme tai sovelluksemme vastaavalle alasivulle. Tämän lisäksi lokitiedot välitetään tämän käytännön osion 2. a) mukaisesti. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, tarjoaako YouTube käyttäjätilin, jolle olet sisäänkirjautuneena, tai onko käyttäjätiliä ylipäätään olemassa. Jos olet kirjautuneena sisään Googleen, tietosi liitetään suoraan tiliisi. Jos et tahdo, että nämä tiedot liitetään YouTuben profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos ennen verkkosivustolla tai sovelluksessa käymistä. YouTube tallentaa tietosi käyttäjäprofiilina ja käyttää niitä mainontaan, markkinatutkimukseen ja/tai kohdennettuun verkkosivustosuunnitteluun. Kyseinen arviointi suoritetaan erityisesti (myös käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet sisään) kysyntäperusteisen mainonnan esittämiseksi sekä muiden sosiaalisten verkostojen käyttäjien informoimiseksi verkkosivuston tai sovelluksen toiminnastasi. Sinulla on oikeus vastustaa tämän käyttäjäprofiilin luomista, ja sinun on otettava yhteyttä YouTubeen oikeuden harjoittamiseksi.
 
YouTube on Google LLC:n tytäryhtiö, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Jos haluat lisätietoja tietojen keräyksen tarkoituksesta ja laajuudesta ja käsittelystä Youtubessa, tutustu Googlen tietosuojakäytäntöön. Löydät lisätietoja yksityisyyteen liittyvistä oikeuksistasi ja asetusvaihtoehdoistasi osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=fi Googlella on palvelinkeskuksia kaikkialla maailmassa (Euroopan unionin: n sisällä ja ulkopuolella, USA). Emme tiedä, lähettääkö Google tietosi Euroopan unionin tai Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevalle palvelimelle.

8. Google Maps

Koskee www.bernina.com, blog.bernina.com ja www.bernette.com

Käytämme tällä verkkosivustolla tai sovelluksessa Google Maps -palvelua, jonka tarjoaa Google LLC., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA ("Google"). Palvelun avulla voit nähdä interaktiiviset kartat suoraan verkkosivustolla tai sovelluksessa ja käyttää karttatoimintoa kätevästi. Tämän oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

Verkkosivustolla tai sovelluksessa käytäessä Google saa tiedon, että olet käynyt verkko-sivustomme tai sovelluksen kyseisellä alasivulla. Tämän lisäksi Googlelle välitetään tämän ilmoituksen osiossa 2. a) määritetyt tiedot. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, tarjoaako Google käyttäjätilin, jolle olet sisäänkirjautuneena, tai onko käyttäjätiliä ylipäätään olemassa. Jos olet kirjautuneena sisään Googleen, tietosi liitetään suoraan tiliisi. Jos et tahdo, että nämä tiedot liitetään Google-profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos ennen verkkosivustolla tai sovelluksessa käymistä. Google tallentaa tietosi käyttäjäprofiilina ja käyttää niitä mainontaan, markkinatutkimukseen ja/tai kohdennettuun verkkosivustosuunnitteluun. Kyseinen arviointi suoritetaan erityisesti (myös käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet sisään) kysyntäperusteisen mainonnan esittämiseksi. Sinulla on oikeus vastustaa tämän käyttäjäprofiilin luomista, ja sinun on otettava yhteyttä Google-yhtiöön oikeuden harjoittamiseksi.
 
Voidaksemme suojella tietojesi parhaiten, olemme allekirjoittaneet käsittelysopimuksen Googlen kanssa.

Googlen tietosuojakäytännössä on lisätietoja tiedon keräyksen ja käsittelyn tarkoituksesta ja laajuudesta. Löydät lisätietoja yksityisyyteen liittyvistä oikeuksistasi ja asetusvaihtoehdoistasi osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=fi. Googlella on palvelinkeskuksia kaikkialla maailmassa (Euroopan unionin: n sisällä ja ulkopuolella, USA). Emme tiedä, lähettääkö Google tietosi Euroopan unionin tai Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevalle palvelimelle.

9. Tietoturva

Kun vierailet verkkosivustolla, käytämme laajalti käytössä olevaa TLS (Transport Layer Security) -protokollaa yhdessä selaimesi tukeman korkeimman salaustason kanssa. Ryhdymme lisäksi soveltuviin teknisiin ja organisatorisiin turvakeinoihin suojellaksemme tietojasi vahingossa tai tahallaan tapahtuvalta peukaloinnilta, osittaiselta tai kokonaiselta menetykseltä, tuhoutumiselta tai kolmansien osapuolen valtuuttamattomalta käytöltä. Turvakeinojamme parannetaan jatkuvasti teknisen kehityksen myötä. BERNINA ei voi kuitenkaan taata sinun käyttäjänä välittämiesi tietojen turvallisuutta. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu omalla riskilläsi.

10. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus pyytää meiltä tietoa henkilötiedoistasi, joita me käsittelemme. Tarkemmin ilmaistuna voit pyytää tietoja käsittelyn tarkoituksista, henkilötietojen kategoriasta, niiden vastaanottajien kategorioista, joille tietojasi luovutetaan, suunnitellusta säilytysajasta, oikeudesta muuttaa, poistaa, rajoittaa käsittelyä tai vastustaa, muutoksenhakuoikeudesta, tietojen alkuperästä siltä osin kuin emme ole sitä keränneet ja automaattisen päätöksenteon olemassaolosta, mukaan lukien profilointi, ja soveltuvilta osin sitä koskevista kuvailevista tiedoista
  • yhdenmukaisesti yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan kanssa sinulla on oikeus pyytää välitöntä hallussamme olevien virheellisten tietojen oikaisua tai tietojen täydentämistä
  • yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus pyytää hallussamme olevien henkilötietojesi poistoa siltä osin kuin käsittelyä ei edellytetä sananvapauden ja tiedonvälityksen oikeuden harjoittamisen vuoksi, lakivelvoitteen täyttämiseksi, yleisen edun tai laillisten oikeuksien puolustamiseksi, harjoittamiseksi tai osoittamiseksi
  • yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista siltä osin kuin kyseenalaistat tietojen tarkkuuden, käsittely on lainvastaista, mutta vastustat tietojen poistoa emmekä enää tarvitse tietoja, mutta sinä tarvitset niitä sellaisten lakivaateiden puolustamiseksi, harjoittamiseksi tai osoittamiseksi, jotka olet pannut vireille vastustaaksesi käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti
  • yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus saada meille antamasi henkilötiedot jäsennetyssä, yleisessä ja koneellisesti luettavassa muodossa tai pyytää tietojen siirtoa toiselle vastuuhenkilölle
  • yhdenmukaisesti yleisen tietosuoja-asetuksen 7 artiklan 3 kohdan kanssa sinulla on oikeus peruuttaa meille antamasi suostumus milloin tahansa. Tämän seurauksena emme enää saa jatkaa tiedonkäsittelyä luvan perusteella tulevaisuudessa

Yllä mainittujen oikeuksien harjoittamiseksi lähetä sähköpostia osoitteeseen info@bernina.com tai lähetä meille viestiä käyttämällä yhteystietoja, jotka oli annettu oikeudellisessa huomautuksessa.

Oikeus vastustaa:
Jos käsittelemme henkilötietojasi suojataksemme oikeutetut edut yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohdan mukaisesti, yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan mukaisesti sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä oman erityistilanteesi perusteella. Voit vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksien puitteissa milloin tahansa ja ilman syytä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 2 kohdan mukaisesti. Jos haluat harjoittaa oikeuttasi vastustaa, riittää, että lähetät meille vapaamuotoisen ilmoituksen esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen info@bernina.com.
 
Muutoksenhakuoikeus:
Jos uskot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittely rikkoo yleistä tietosuoja-asetusta, yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

11. Tämän tietosuojakäytännön voimassaolo ja muutokset

Tämä tietosuojakäytäntö on voimassa toistaiseksi, ja se päivitettiin viimeksi 5. heinäkuuta 2022.
 
Tätä tietosuojakäytäntöä saatetaan joutua muuttamaan verkkosivustomme tai sovelluksen ja tarjonnan kehityksen myötä tai muuttuneiden lakien ja asetusten vaatimusten vuoksi. Voit tutustua voimassa olevaan tietosuojakäytäntöön milloin tahansa verkkosivustollamme osoitteessa https://www.bernina.com/privacy tai sovelluksessamme ja tulostaa sen halutessasi.